På påskedag får vi den mægtige åbenbaring at Jesu død ikke har været forgæves. Igennem hans opstandelse har han gjort op med vores synd og vores smerte. Vi kan nu få del i hans sejr, når vi omvender os og overgiver vores liv til ham. Hvordan kan denne utrolige begivenhed få gennemslagskraft i os, når vi oplever lidelse i vores liv.
Lukas Evangeliet
Teksten er fra Luk 18, 31-43 hvor disciplene ikke forstår noget af Jesu forudsigelse af sin død og opstandelse og hvor en blind mand bliver helbredt uden for Jeriko, så han følger og lovpriser Jesus og andre, som ser det, gør det samme.
Temaet i prædikenen er gavmildhed. Teksten er fra Lukas 4: 16-30
Vi hører fra Luk 18, 9-17 om Guds gennemgribende gavmildhed - om gavmildhedens kilde, kendetegn og nøgle.
Talen er over Jesus tale om farisæer og tolders bøn i Luk. 18:9-14. Kernen er, at ingen kan gøre sig fortjent til frelsen.
Gud kan møde os, så vi kommer til at elske Jesus mest – for vores egen skyld.
Vi ser i Lukas evangeliet 15,11-32 at Jesus er den fuldkomne storebror og Gud er den fuldkomne far.
Teksten er fra Luk. 24, 13-32 og handler bl.a. om ikke at se - at se - og ikke mindst blive set. Om at forundres og forandres.
Prædikenen forkuserer ud fra Luk 11, 1-13 på den daglige samtale med Gud gennem bøn.
Ved at fastholde Jesus som forbillede, anvende Jesu ramme for bøn og modtage Helligånden som inspiration og kraft, udvikler vi vores levende forhold til Gud.
Teksten er Luk. 4:16-30, hvor Jesus kommer med sin programerklæring for hele sin tjeneste, udråber frihed for fanger, syn for blinde og nådeår fra Gud.
Teksten er fra Luk 5, 12-16. Vi hører om en spedalsk, der var total isoleret af samfundet for derved at bryde smittekæder. Vi vil se på: Den spedalskes tro, Jesu empati og Jesus der helbreder og renser den spedalske og det aftryk, det satte på det jødiske samfund og på os i dag.